
Lad os starte med at slå fast, at propsmag opstår ikke, fordi der er korkstykker i vinen.Propsmag er en vinfejl, der i størstedelen af tilfældene er forårsaget af korkproppens kvalitet og i sjældne...

Malolaktisk gæring kaldes også for 2. gæring (og kaldes på fransk ”le malo”).Faktisk er der ikke tale om en gæring, men rent kemisk en konvertering af den skarpe æblesyre (malinsyre) til den blider...

Autolytiske noter findes, indenfor vinens verden, i mousserende vin lavet efter ”Méthode Traditionnelle” (tidligere ”Méthode Champenoise”) – det er noter af gær, brioche, brød, hø og tørrede blomst...

Fadlagring er den proces, hvor gæret vin lagres på træfade (typisk egetræ, og fransk egetræ er kendt for højeste trækvalitet). Fadlagring gør farven dybere, blødgør tanniner og øger kompleksiteten ...
Bæredygtighedscertificerede vine, også kaldt HVE-certificerede vine. HVE står for ”Haute Valeur Environmentale” (høj miljømæssig værdi).Franske vinproducenter med denne certificering driver deres f...

Er orangevin det nye sort? Det ved vi ikke, men vi ved, at interessen er steget markant gennem de seneste par år, og at flere vinproducenter nu begynder at eksperimentere med at producere orangevin...

”Bio Dynamis” kommer fra oldgræsk og betyder livskraft.Biodynamisk vin er økologisk tilført en ekstra åndsvidenskabelig (antroposofisk) dimension.Grundprincipperne for biodynamisk landbrug og vinbr...

Hvad er økologisk vin? Økologisk vin er lavet på økologisk dyrkede vindruer, og skal efterleve en lang række af strengere krav end ved konventionelt vinbrug. Og vinificeringen skal følge klart defi...

Hvad er naturvin? Det spørgsmål får vi tit, da det er uklart for mange, hvad det er. Der findes ikke en eksakt definition på, hvad naturvin er, og der findes heller ikke en officiel klassifikation ...