Hvad er økologisk vin?

Hvad er økologisk vin? Økologisk vin er lavet på økologisk dyrkede vindruer, og skal efterleve en lang række af strengere krav end ved konventionelt vinbrug. Og vinificeringen skal følge klart definerede retningslinjer blandt andet mht. tilladt tilsætning af svovl, hvor mængder ligger minimum 25%-33% lavere end i konventionel henholdsvis rød- og hvidvin.
Der er klare regler for, hvad der må tilsættes eller tages ud af vinen, og listen er markant kortere end for konventionel vin.

Hvis ”økologisk” bruges i markedsføringen, skal vinproducenten være certificeret.
Økologisk vinbrug er ligesom økologiske landbrug, hvor alle former for pesticider, fungicider og kunstgødning ikke er tilladte. Fokus er på marken, jorden, planterne og i det hele taget miljøet.

De seneste 10-15 år er økologiske vines markedsandel steget løbende, og med en konstant stigende efterspørgsel vil flere og flere vinproducenter konvertere til økologi. Det tager typisk 3-4 år at omlægge til certificeret økologisk vinbrug, og det er forbundet med en række omkostninger, hvorfor økologisk vin er relativt dyrere end konventionel vin. Ligesom vi fx kender det fra frugt & grønt.

Er økologisk vin bedre end konventionel vin? Det er et meget individuelt spørgsmål, som skaber stor debat… Hvad betyder ”bedre”? Er det mht. smag eller er det mht. vinens helhedsprofil?
Beslutningen er naturligvis op til den enkelte i forhold til præferencer og prioritering.

Har du lyst til at prøve at smage økologisk kvalitetsvin, så se endelig vores sortiment.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, eller har du nogle spørgsmål, så kontakter du os bare.