Hvad er naturvin?

Hvad er naturvin? Det spørgsmål får vi tit, da det er uklart for mange, hvad det er.

Der findes ikke en eksakt definition på, hvad naturvin er, og der findes heller ikke en officiel klassifikation for dette.

Naturvin er først og fremmest et produkt af naturen! Vinmarkerne ligger som regel afsondret og langt fra områder, der har været i kontakt med sprøjtemidler og kunstgødning. Naturvin laves af druer, der er dyrket ud fra økologiske eller biodynamiske principper.

Naturvin er håndarbejde. Jorden kultiveres med redskaber, der trækkes af hest for ikke at køre jorden hård og fast. Druerne håndplukkes og håndsorteres. Vinificeringen foregår meget skånsomt.
Naturvin får ikke tilføjet syre, sukker eller tannin, og der tilsættes meget lidt svovl eller slet ingen. Naturvin er ikke filtreret. Det kan give lidt bundfald af gærrester, tanniner og farvestof fra skallerne. Det er helt naturligt.

Det er vin, hvor der ikke er tilsat eller fjernet noget, evt. med undtagelse af ganske lidt svovl for at sikre vinens holdbarhed under transport ved varierende temperaturer, og hvor den eneste reelle ingrediens er druerne. Det er vin, der ikke er manipuleret.

Får man ikke tømmermænd af naturvin?
Alt med måde… Det handler selvfølgelig om, hvor meget man drikker, men du er helt klart mere frisk i hovedet når du drikker naturvin sammenlignet med konventionel vin. Dette giver god mening.

Det der kendetegner en god naturvin er et højt konsistent kvalitetsniveau. Det oplever man kun ved at drikke naturvin fra producenter, der virkelig ved, hvad de har med at gøre, da naturvin er et følsomt rent produkt. Er dette ikke tilfældet kan den samme cuvée naturvin variere meget i kvalitet og udtryk.

Hos Min Franske Vinimportør finder du nogle af de bedste naturvine på markedet, hvor der er et stabilt og højt niveau på hver enkel flaske. Vi hører tit, at forbrugerne er en smule skeptiske over for at drikke naturvin, og det forstår vi også godt, da det måske smager lidt anderledes, end hvad man er vant til, men også fordi, at der findes en del naturvin på markedet af ringe kvalitet. Nærmest af eksperimenterende karakter. Det kan give uheldige oplevelser.
Min Franske Vinimportørs producent, Mylène Bru, ved om nogen, hvad hun producerer. Det er derfor også meget tilfredsstillende at opleve, hvor mange af vores kunder, der er blevet vilde med vores naturvine. De bliver simpelthen så positivt overraskede.

Har du lyst til at prøve at smage naturvine af høj kvalitet, så se endelig vores sortiment.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, eller har du nogle spørgsmål, så kontakter du os bare.