Hvad er bæredygtighedscertificeret vin?

Bæredygtighedscertificerede vine, også kaldt HVE-certificerede vine. HVE står for ”Haute Valeur Environmentale” (høj miljømæssig værdi).
Franske vinproducenter med denne certificering driver deres forretning med stor opmærksomhed på bæredygtighed, ud fra en holistisk synsvinkel, uden at de er økologisk eller biodynamisk certificerede. Økologisk og biodynamisk certificering er tungt både mht. omkostninger og administrativt arbejde.

Der er fire strategier, der er gældende for HVE-certificerede vine:
1. Man skal have en strategi for biodiversitet i vinmarken (man planter forskellige blomster, urter osv. mellem vinstokkene, som kan afværge skadedyr og som kan gavne jorden).

2. Man skal have en strategi for bekæmpelse af skadedyr, der er så skånsom for miljøet som muligt (man kan sprøjte med visse midler i meget begrænset og kontrolleret omfang).

3. Man skal have en strategi for gødning, der er så skånsom for miljøet som muligt.

4. Man skal have en strategi for vanding, der er så skånsom for miljøet som muligt.

Derudover ser en bæredygtighedscertificering også på det generelle ressourceforbrug på vingården herunder fx EL, og man ser på hvordan personaleforholdene er rent miljømæssigt.

Vinene er produceret med største opmærksomhed på bæredygtighed – uden at de er økologisk eller biodynamisk certificerede.

Alt i alt er HVE-certificeringen meget sympatisk.

Har du lyst til at prøve at smage bæredygtighedscertificerede kvalitetsvin, så se endelig vores sortiment.
Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, eller har du nogle spørgsmål, så kontakter du os bare.